miercuri, 31 octombrie 2012

Ha-ha-halloween!

In afara faptului ca mi-am adus aminte ca am un blog si ca as putea sa-mi vars frustrarile in el, ma amuzam cumva ce prostii am scris pana acum.

Lasand asta deoparte, multumita facebook-ului (ce ne-am face fara...nu vreau sa-mi imaginez :-j ) as gasi mereu subiecte de scarmanat.
Plecand de la premisa ca "Asa-i romanul" , nu puteam sa nu imprumutam o sarbatoare despre care prea putini au habar.

Halloween-ul - (conform google, "este adesea asociat cu ocultul, in diverse traditii pagane, aceasta noapte lumea spirituala poate sa intre in contact cu lumea fizica si magia are puterea cea mai mare.")

"[...]Se crede că nevoia de a îndepărta spiritele rele a dus la purtatul de costume și măști; Ei îndepărtau spiritele rele deghizându-se ei înșiși în spirit rău pentru a le evita."

Buuun. Majoritatea feisbuchista (si nu numai) confunda Halloween-ul cu petrecerile tematice/fetisiste.
Daca tot suntem un popor de snobi (snob = (Persoana) care admira si adopta fara discernamant si cu orice pret tot ce este la moda) macar sa ne meritam titlul.

Sa zic ca am "lamurit" o problema. Cel mai deranjat mi se pare faptul ca noi suntem mai entuziasmati de sarbatorile de imprut (Halloween, Valentine's day) iar p-ale noastre le lasam sa dispara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu